Bergen Limburg

Onze sponsoren

HughoVan Rijen Training&AdviesLeukermeerLandelijke WonenHPDe VlinderLaarakkerEcofuelsVan VegchelLitjesDe Smid

Goede Doelen

Enkele weken geleden stond er een oudere vrouw bij ons aan de  deur, ik durf niet te zeggen of ze al tachtig is. Een weduwe, die nog volop gebruik maakt van al haar mogelijkheden.gdwb

Ze kwam met de vraag of mijn moeder, een werkende vrouw van 49, dit jaar weer wilde collecteren voor de Goede Doelen Week Bergen. Twee totaal verschillende mensen, die zich beiden voor een gemeenschappelijk doel hard maken.

Een kleine verduidelijking: de Goede Doelen Week Bergen is opgezet om efficiënter te kunnen collecteren, zodat mensen slechts één keer per jaar een collectant aan de deur krijgen, in plaats van om de paar weken. Deze actie lijkt een positief effect te hebben, de opbrengst is namelijk ieder jaar hoger dan daarvoor. En, zoals gezegd, er werken veel verschillende Bergenaren aan mee. Andere inkomens, andere sociale klassen, maar allemaal een gemeenschappelijk doel: het tot een succes brengen van de collecte.

Dit jaar vindt de collecte plaats van 4 tot en met 9 juni, en wordt er voor 12 goede doelen geld opgehaald: het Longfonds, het Epilepsiefonds, het KWF, het Fonds verstandelijk gehandicapten, de MaagLeverDarmstichting, de Nierstichting, het Rode Kruis, de Hartstichting, het Spierfonds, Alzheimer Nederland, het Reumafonds en de Hersenstichting. Kortom, een gevarieerde groep goede doelen, die ook in de Gemeente Bergen hun werk doen. Veel inwoners profiteren van de donaties die door deze doelen gedaan worden. Donaties die mogelijk gemaakt worden door de gulle giften van de inwoners van onze gemeente.

Kortom, een succesvol burgerinitiatief. Dat is precies wat wij als VVD graag zien van onze burgers, deze betrokkenheid en samenwerking. Een gemeente staat of valt met haar inwoners, en als we kijken naar de GDWB staat Bergen als een huis. Mensen zijn aan het werk zonder hun eigen belangen te steunen, ieder jaar weer. En ieder jaar is er meer succes dan de vorige keer, wat de GDWB tot een prachtig voorbeeld maakt van wat samenwerking kan doen.

Wij hopen namelijk dat dit initiatief ook in de gemeente zelf te zien zal worden. Dat burgers, als ze problemen in onze samenleving zien, uit liefde voor Bergen naar een oplossing zoeken, de schouders eronder zetten en hun plan tot uitvoer brengen. De inwoners van de gemeente, die haar samen mooier maken. Wij, de VVD, zijn hier groot voorstander van en waar gewenst zullen wij met raad en daad bijspringen.

Over twee weken lopen de collectanten weer langs de deuren, en als u ze dan uw envelopje overhandigt, denk dan even aan het harde werk dat de GDWB voor en achter de schermen verricht om dit mogelijk te maken, en neem er een voorbeeld aan. Laten we samen werken aan uw knelpunten in deze gemeente, en laten we samen werken aan een mooiere, betere, fijnere Gemeente Bergen


Copyright © 2017. All Rights Reserved.