Bergen Limburg

Onze sponsoren

EcofuelsHughoLeukermeerHPDe SmidDe VlinderLitjesLaarakkerLandelijke WonenVan VegchelVan Rijen Training&Advies

Werkbezoek Linders en VormVrij

IMG 3388
De toekomst van de retailhandel en creatief ondernemerschap stonden centraal tijdens het bezoek op 19 oktober van VVD gedeputeerde Joost van den Akker aan Jan Linders supermarkten en Vormvrij in de gemeente Bergen. Op uitnodiging van de VVD wethouders Janine van Hulsteijn (Gennep) en Frans Pekema (Bergen) was de Limburgse deputé naar de Top van Noord-Limburg gekomen om een kijkje te nemen bij deze bedrijven. 

Leo Linders vertelde na ontvangst met koffie en Limburgse vlaai over de geschiedenis en toekomst van zijn bedrijf en de ontwikkelingen in de retailhandel. Cruciaal is het inspelen op de behoefte van de klant: de verschillen tussen leeftijdsgroepen in de wijze van boodschappen doen, het leveren van de juiste producten in elke supermarkt en de zoektocht naar de perfecte en goed bereikbare locatie voor een supermarkt. Allemaal uitgangspunten voor een toekomstbestendig bedrijf. Na een uitgebreid gesprek volgde een rondleiding door het distributiecentrum in Nieuw Bergen. Tijdens de rondleiding kwamen ook onderwerpen zoals goed werkgeverschap, in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een verdere automatisering ter sprake.

IMG 3369 IMG 3379 IMG 3392 IMG 3396

Daarna was het doorrijden naar Afferden voor een bezoek bij ‘Vormvrij’. Een prachtig voorbeeld van creatief ondernemerschap waarbij Marlieke en Yao van den Heerik het idee van een 3D printer door ontwikkelen naar 3D-kleiprinter voor kunstwerken en producten in keramiek. Een machine waarvan ze inmiddels 40 stuks per jaar verkopen en de vraag, met name van universiteiten over de hele wereld, groeit nog steeds. De mogelijkheden die de kleiprinter qua productie te bieden heeft zijn indrukwekkend: het atelier staat vol beelden, lampen, vazen en allerlei andere producten. Kortom een bedrijf dat de regionale historie van de Maasduinen als keramiek-regio in een modern jasje op de kaart weet te zetten.

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.