Bergen Limburg

Onze sponsoren

De VlinderHPLitjesEcofuelsLandelijke WonenHughoDe SmidLeukermeerVan Rijen Training&AdviesLaarakkerVan Vegchel

Werkbezoek H&P

20181116 155614w

Op vrijdag 16 november 2018 stond ons werkbezoek gepland aan supermarkt H&P in Siebengewald. We werden ontvangen door de eigenaar, Erik Lanting, tevens kersverse winnaar van de ondernemersprijs land van Cuijk & Noord Limburg 2018. Erik nam ons aan de hand van een presentatie mee naar het ontstaan van de onderneming tot aan de huidige vorm.

Door op korte afstand van elkaar een divers assortiment aan te bieden creëer je een zogenoemde ’shopbeleving’. Dit is in onze grensregio een behoefte gebleken waar Erik op gepaste wijze, met goed veldwerk en onderzoek, de juiste balans in heeft gevonden. Door goed in te spelen op de behoefte van onze Oosterburen. In onze grensregio blijkt de behoefte namelijk duidelijk anders te zijn dan bijvoorbeeld bij andere grote supermarktketens in Nederland. Koffie, frikandellen, blikjes drinken, maar zeker ook aanbiedingen van A-merken blijken een gouden greep. Door dit te combineren met een koffiehoek, een bloemenwinkel, Fish Plaza en de Haldie is de shopbeleving in Siebengewald een feit.

Het personeelsbestand is uitgebreid naar 60 medewerkers. Een goede aanvulling op de werkgelegenheid binnen onze gemeente.

Leefbaarheid is een belangrijk onderwerp voor de VVD. Er zijn dan ook diverse vragen vanuit de fractie aan Erik. Hier word uitgebreid bij stilgestaan. Hebben de investeringen tot nu toe goed uitgepakt? Ontstaan er door de groei problemen voor omwonenden? Hoe gaan groei van het bedrijf en verkeersveiligheid hand in hand? Wat doe jij hier als ondernemer aan? Wat kan de politiek hierin betekenen? Er ontstaat een leuk gesprek waar beide partijen meer inzicht hebben gekregen in bovenstaande onderwerpen.

We hebben uitleg gekregen over het inpandige laden en lossen. Een verlichtingssysteem dat vanzelf aan en uitgaat, is een van de energiebesparende maatregelen. Het nieuwe pand van Erik is niet meer aangesloten op het gas, ook dit is een belangrijke energiemaatregel. Ook aan de veiligheid is goed gedacht. Het kassasysteem voorziet in het direct afstorten van het geld, met een automatische teruggave van wisselgeld. Op deze manier zijn kastekorten verleden tijd en is het veiliger voor het personeel. Ook is er een modern camerasysteem aanwezig. Als VVD zijn we blij met al deze maatregelen die de veiligheid ten goede komen. De Haldie, met non-food artikelen, is nu gesitueerd in de oude supermarkt.

Het was een super interessante middag.  De fractie was erg onder de indruk van deze onderneming en in het bijzonder van de ondernemer. Zijn passie, gedrevenheid en visie waren inspirerend.

We blijven ook in 2019 doorgaan met onze werkbezoeken. Ben jij ook een betrokken inwoner van onze gemeente en heb je interesse om lid te worden van de VVD Bergen? Neem dan gerust contact met ons op.

Maikel Ripkens

   

 

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.