Bergen Limburg

Onze sponsoren

Van VegchelDe SmidHPHughoEcofuelsLitjesDe VlinderLaarakkerLeukermeerLandelijke WonenVan Rijen Training&Advies

Mijn naam is William Schijfs. Ik ben getrouwd met Lyzette. Wij wonen sinds 1998 in Wellerlooi (“de Loi”) en daarvoor 9 jaar in Well.

Ik ben geboren in Breda en opgegroeid in Zundert (bekend als geboorteplaats van Vincent van Gogh en het jaarlijkse bloemencorso).

Na 18 jaar advisering en projectmanagement bij een internationaal ICT-bedrijf ben ik sinds 2003 ICT-projectmanager en -adviseur bij de gemeente Venlo.

Mede vanuit mijn dagelijkse werk ontstond er bij mij nog meer interesse in de lokale politiek. In 2005 werd ik lid van de Bergense VVD. Van september 2006 t/m maart 2014 was ik raadslid. Vanaf het moment dat Frans Pekema in januari 2018 is benoemd tot wethouder, vervul ik wederom deze taak.

Mijn vrije tijd besteed ik o.a. aan wandelen (veelal in onze prachtige Maasduinen), hardlopen, tuinieren, voorbereiden en genieten van mooie vakanties, het volgen van belangrijke wielerwedstrijden en af en toe een boek lezen.

Sinds mijn 18e stem ik al VVD. Dit mede vanwege de 5 voor mij belangrijke basisprincipes van Vrijheid, Verantwoordelijkheid, Verdraagzaamheid, Sociale rechtvaardigheid en Gelijkwaardigheid.

Binnen de gemeente Bergen gaat mijn aandacht o.a. uit naar toeristische en recreatieve ontwikkelingen, zoals fiets- en wandelpaden om de Maas en natuurgebieden te verkennen. Hierbij hoort wat mij betreft ook een veilige en aantrekkelijke leefomgeving, waarbij er binnen de dorpskernen snelheidsremmende maatregelen worden getroffen om de gevaren en overlast van te hard rijdend verkeer terug te dringen.


Copyright © 2017. All Rights Reserved.